Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketing inspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Voor welke premies kom je in aanmerking?

Premie zonnepanelen

meer info

De zonnepanelen moeten binnen de 3 maanden bij een netbeheerder gemeld worden en de subsidiepremie moet binnen het jaar aangevraagd worden. Er zijn eerder nog geen zonnepanelen geplaatst. De zonnepanelen moeten door een RESCert-installateur geplaatst worden. Er is een maximale subsidiepremie van € 1.500, en wel € 300 per geïnstalleerde kWp voor de eerste 4 kWp en € 150 per geïnstalleerde kWp voor de schijf tussen 4 kWp en 6 kWp. Het vermogen van de omvormer mag niet meer dan 10 kVa bedragen.

Premie thuisbatterij

meer info

Enkel personen - geen bedrijven - kunnen tot 31 december 2021 bij netbeheerder Fluvius een premie aanvragen die aan bepaalde voorwaarden verbonden is.

Enkel lithiumbatterijen en zoutwaterbatterijen komen in aanmerking die voorzien zijn van een tweerichtingscommunicatie-interface. De premie geldt niet voor loodbatterijen

U moet een digitale meter hebben. De plaatsing moet gebeuren door een erkende installateur, de batterij moet volgens de AREI-normen gekeurd zijn, moet bij netbeheerder Fluvius aangemeld worden en moet minstens 10 jaar aangesloten blijven op het net. De premie omvat € 250 per kWh van de capaciteit van de batterij met een maximumbedrag van € 2,550 of 40% van de investeringskosten (aankoopprijs inclusief btw van thuisbatterij, installatiekosten en prijs omvormer).

Gratis offerte