Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.

Thuisbat
terijen

Een thuisbatterij kan zo’n tien tot zestien jaar meegaan, is dus een duurzame investering om stroom op te slaan en kan bij algemene stroompanne in noodstroom voorzien.

Tot eind 2021(!) wordt een premie voorzien voor het plaatsen van een thuisbatterij.

We stellen steeds een oplossing voor binnen het gestelde budget en die technisch uitvoerbaar is.

Gratis offerteZonnepanelen
Bespaar slim op uw elektriciteits factuur.
Thuisbatterij installateur met boormachine in de hand in een kleine technische ruimte in het Waasland in zwart wit.

Waar zit uw voordeel?

Solaredge applicatie op smartphone in de hand.

Onafhankelijkheid & noodstroom beveiliging

Met een thuisbatterij bent u bij een algemene stroompanne voorzien van noodstroom voor een volledige dag.

Energie opslaan

Een thuisbatterij kan zo’n tien tot twintig jaar meegaan en is dus een duurzame investering om stroom op te slaan.

Volgen & kosten besparen

Met een thuisbatterij en een passende app kan u het verbruik volgen en bekijken waar u nog verder energiekosten kan besparen.

Referenties
Veelgestelde vragen?
Krijg ik een premie voor het plaatsen van een thuisbatterij?
Enkel personen - geen bedrijven - kunnen tot 31 december 2021 bij netbeheerder Fluvius een premie aanvragen die aan bepaalde voorwaarden verbonden is.
Hoeveel bedraagt de premie?
In 2021 omvat de premie € 300 per kWh van de capaciteit van de batterij met een maximumbedrag van € 2,550 of 40% van de investeringskosten (aankoopprijs inclusief btw van thuisbatterij, installatiekosten en prijs omvormer).

Voor 2022 omvat de premie € 225 per kWh met een maximumbedrag van € 1725 of 40% van de factuur.

De premie daalt elk jaar en geldt nog tot 31 december 2024.
Welke voorwaarden zijn er aan verbonden?
Enkel lithiumbatterijen en zoutwaterbatterijen komen in aanmerking die voorzien zijn van een tweerichtingscommunicatie-interface. De premie geldt niet voor loodbatterijen. U moet een digitale meter hebben. De plaatsing moet gebeuren door een erkende installateur, de batterij moet volgens de AREI-normen gekeurd zijn, moet bij netbeheerder Fluvius aangemeld worden en moet minstens 10 jaar aangesloten blijven op het net.
Hoeveel kan een batterij opslaan?
Een thuisbatterij kan maximaal 7,5 kWh opslaan (*), ongeveer de helft van de hoeveelheid van wat 10 zonnepanelen op een gemiddelde zomerdag kunnen opwekken. De batterij is dus te klein om alle energie op te vangen. Op een winterse dag wekken panelen gemiddeld 2 kWH op wat onvoldoende is om in eigen stroomverbruik te voorzien waardoor op dat moment een batterij ten dele benut wordt.

(*) Een batterij kan veel meer opslaan maar dit is afhankelijk van de grootte en samenstelling van het aantal batterijen. De Wase Groene Stroom kijkt naar uw noden en bepaalt zo de capaciteit of grootte van de batterij.
Wat kost een thuisbatterij?
Een batterij kost iets meer naar gelang de capaciteit per kWh. We geven hier algemene richtprijzen die kunnen variëren naargelang uw noden. Een thuisbatterij van 3 kWh kost ongeveer € 4,000, een exemplaar van 8 kWh komt op € 5.000 tot € 8.000 en voor een batterij van 14 kWh moet u rekenen op een prijs van ongeveer € 14.000.
Hoeveel kWh heeft mijn thuisbatterij nodig?
Voor een normaal huishouden is een thuisbatterij van 3 tot 10 kWh sterk genoeg. Daarmee is in noodgevallen bij een stoomstoring de energievoorziening voor een hele dag toereikend.
Wat is de levensduur van een thuisbatterij?
De huidige thuisbatterijen hebben een levensduur van 2.800 tot 10.000 cycli en gaan zo’n 10 tot 16 jaar mee.
Thuisbatterij installateur bekijkt wit profiel op klaarlichte dag.

Merken

Pylontech
victron
byd
enphase
lg
huawei
gp control