Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.

Zonne
Panelen

Zonnepanelen zijn nog steeds voor iedereen als rendabele investering zeer interessant en brengen het nieuwe capaciteitstarief naar omlaag.

Met het capaciteitstarief wordt vanaf midden 2022 het verbruik van het net ten dele aangerekend volgens de manier waarop u de capaciteit gebruikt. Wie bijvoorbeeld ’s avonds hoge pieken veroorzaakt, zal meer betalen dan wie zijn verbruik verspreidt. Zonnepanelen zullen in combinatie met batterijopslag het capaciteitstarief laag houden.

Zonnepanelen blijven een duurzame investering vooral wie kiest voor een injectietarief en dus zelf energie afgeeft aan het net, ook voor wie de premie aanvraagt bij de installatie van de panelen en voor wie voldoende aan zelfverbruik doet. Zo zijn zonnepanelen die voor 2021 geplaatst werden op 7 tot 8 jaar terugverdiend wanneer er een zelfconsumptie is van 20% tot 30%. Met de nieuwe regelgeving zullen panelen in een gelijkaardige situatie binnen tien jaar terugverdiend zijn. Wanneer men 50% of meer van zijn zelf opgewekte energie verbruikt, zal de investering er sneller uithalen.

Zoveel daken, zoveel mogelijkheden en toepassingen. We stellen steeds een oplossing voor binnen het gestelde budget en die technisch uitvoerbaar is.

Onze offerte is vrijblijvend en gratis.

Gratis offerteThuisbatterij
Wees gerust.
Ga voor
Wase Groene Stroom.
Close-up van de hoek van een zonnepaneel met beschermingskarton tegen een helderblauwe hemel.

Hoe gaan we te werk?

Zonnepanelen installateur houdt zonnepaneel op zijn plaats op een steil dak in zwart wit.

Voor ieder dak een haalbare opslossing

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla.

Herstelling bij vermoeden van verminderde werking

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla.

Capaciteitsuitbreiding om meer vermogen te bekomen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla.

Referenties
Veelgestelde vragen?
Moet de zon altijd schijnen voor zonne-energie?
Zonnepanelen functioneren elke dag. Zelfs op een typische Belgische regendag met veel wolken creëren zonnepanelen een vijfde van de energie van een normale zonnige dag.
Wat is de prijs van zonnepanelen?
De prijs ervan varieert van het aantal en van de vraag hoeveel energie ze moeten opwekken. Reken op een gemiddeld budget tussen € 4.000 en € 6.000 waarin zowel de omvormer als het materiaal begrepen is.
Kan ik subsidie ontvangen bij het plaatsen van zonnepanelen?
Er is een maximale subsidiepremie van € 1.500, en wel € 300 per geïnstalleerde kWp voor de eerste 4 kWp en € 150 per geïnstalleerde kWp voor de schijf tussen  4 kWp en 6 kWp. De premie zal dalen vanaf 2022 en eindigen op 31/12/2024.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om de premie te ontvangen?
Het vermogen van de omvormer mag niet meer dan 10 kVa bedragen. De zonnepanelen moeten door een RESCert-installateur geplaatst worden. Er zijn eerder nog geen zonnepanelen geplaatst. De zonnepanelen moeten binnen de 3 maanden bij een netbeheerder gemeld worden en de subsidiepremie moet binnen het jaar aangevraagd worden.
Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen?
De gemiddelde terugverdientijd ligt tussen 6 en 10 jaar en wordt bepaald door de levensduur van de zonnepanelen, de jaarlijks besparing op de energierekening en de hoeveelheid energie die men teruggeeft aan het net. Na deze periode geniet u van gratis milieuvriendelijke stroom.
Wat zijn de afmetingen van zonnepanelen en hoeveel passen er op mijn dak?
Zonnepanelen hebben een standaardafmeting van 1 op 1,70 meter. De hoeveelheid van het aantal panelen wordt bepaald door de beschikbare ruimte, de hoeveelheid energie die u wenst te verbruiken en het budget voor de aanschaf en de installatiekosten.
Moet ik mijn zonnepanelen onderhouden?
Wanneer zonnepanelen proper zijn, geven ze meer rendement. Regelmatig onderhoud met water en een zachte borstel om ze schoon te maken zorgen voor het beste rendement.
Hoe werken zonnepanelen?
Zonnepanelen vangen zonlicht op waardoor er een spanningsverschil ontstaat tussen de bovenkant en de onderkant van de zonnecellen en waardoor er gelijkstroom ontstaat. Een omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom die daarna via de stopcontacten in de woning voor stroom zorgt.
Overzicht van zonnepanelen op een schuin dak tegen een bewolkte hemel.

Zonnepanelen

SoluXteC
Meyer Burger
bisol
hyundai
Trinasolar
lg
sunpower

Omvormers

Solaredge
SMA
Huawei
Solis
goodwe